Prohlášení Romana Andrly

01.08.2017

Jmenuji se Roman Andrla, zřizuji místní organizaci SPR - RSČ ve Slavkově u Brna. Mnozí mě znají a spojují s hnutím ANO, kterému jsem před lety uvěřil, MO hnutí ANO ve Slavkově založil a stejně jako mnozí kolegové, kteří tuto skupinu opustili z velmi podobných příčin. Dnes už děkuji za to, že se vyskytly jisté problémy a postoje vrcholných politiků za hnutí ANO, nevyjímaje A. Babiše, které mi otevřelo oči a já se mohl od této organizace - divize Agrofertu nadobro odstřihnout. Fungování této organizace je opravdu na bázi toho, kdo se s kým zná, kdo komu dá víc peněz. Nemáte peníze, nebudete na kandidátce, nebo musíte mít protekci. Volba krajského předsedy a jeho místopředsedů se také nese v tom stylu, obcházení jednotlivých oblastních organizací a žadonění o podporu toho či onoho kandidáta, principy demokracie a svobodné vůle jsou tam potlačovány.

Oblastní předsednictvo nenechává volnou ruku předsedům místních organizací a jak všichni ve Slavkově ví, měli jsme tam bohužel dva lidi, kteří nám díky své pověsti, chování a vystupováním sebraly hlasy tolik potřebné v komunálních volbách. Tady je další důvod, proč republikáni doktora Sládka, ten mi nechává volnou ruku a jak sám říká:" je to na Vás, koho si do týmu vezmete, zřizování MO je zcela ve Vašich rukou". Ano, tak to má být.

V hnutí ANO nefunguje ani v nejmenším nějaká demokracie nebo debata nad věcmi, dojde rozkaz od Babiše a vše musí šlapat, jako hodinky, když si postavíte hlavu nebo máte odlišný názor, jste vyloučen. Jako velmi aktivní člen, který mimo to, že byl předsedou MO, byl členem předsednictva oblastní organizace Vyškov, členem krajské redakční rady ANO v JmK,  jsem nedostal ani podporu od tehdejšího předsednictva oblastní organizace, být na kandidátce do tehdejších krajských voleb, zatím co se tam dostaly lidé, které jsem za skoro dva roky mého působení ani jednou neviděl a nic pro hnutí neudělali, zvláštní to způsob chování.

Nesouhlasil jsem s celou řadou kroků, které vrcholoví politici hnutí ANO prováděli bez toho, aby to minimálně řešili se svými členy. O EET ani nemluvím, nazvat živnostníky zloději (i když ne tak doslova, ale z mluvy Babiše to bylo jasné), je něco co je nepřijatelné, o samotném zavedení EET ani nemluvím, však ho za to kritizovali a kritizují političtí kolegové hojně. To chceme zrušit! Stát není firma, ve firmě to zpravidla funguje tak, že je tam šéf a zaměstnanci musí poslouchat na slovo, ano tak by to Babišovi vyhovovalo, on to není člověk, který by chtěl někoho poslouchat, spíše naopak! Má snad občan poslouchat vládu? Členové vlády, kteří byli zvoleni občany České republiky by snad měli tady být pro občana, hájit jeho zájmy, jeho práva, jeho bezpečí.

Další věc, která mě na ANOfertu vadila byla skutečnost, že tam byla velký počet bývalých komunistů, lampasáků z dob dávno před rokem 1989. To vše jsem bohužel zjišťoval, během poznávání kolegů, členů - mluvím o Krajské organizaci. Lidé za ANO ve Slavkově jsou slušní lidé, jsou mými kamarády pořád, a ikdyž jsou členy jiného politického subjektu, tak si jich vážím a dofám, že i oni mě :)

Vím, že cenné zkušenosti nabité v hnutí ANO mě posunuly dále a pevně věřím, že jsem schopen je využít v rámci SPR - RSČ, ať už na komunální úrovni, tak i v rámci celé strany, byť i v parlamentních volbách či ve volebním nebo marketingovém týmu.

Chtěl bych se ohradit a naprosto odmítnout názor, že měním politické strany, že mi jde o politický post, tak tomu skutečně není. Jednak vlastností některých lidí je, věci zveličovat a jednak, nebyl jsem v několika stranách, republikáni jsou moji druhou politickou stranou u které už hodlám zůstat a názor, že bych se snad někam dral naprosto odmítám, nikdy a to i v působení hnutí ANO jsem neměl úmysly jít nahoru a pokud takový úmysl byl, tak ne proto, že jsem chtěl placený post, ale proto, že jedině působením ve vysoké politice mohu něčeho dosáhnout ve prospěch občana, co slibujeme v programových prohlášeních lze splnit, jen když dostaneme patřičnou podporu voličů, ne když se nedostaneme ani do Poslanecké sněmovny. Ale tohle asi pochopí jen psychicky vyrovnaní a vyzrálí jedinci :)

Mé rozhodnutí se stát členem republikánů bylo vcelku prosté, volební program je stálý, je vlastní (ne jako jiné strany, které "vykradou" volební program a hesla a vydávají za své. Pan PhDr. Miroslav Sládek je člověk, který ví, co tato země potřebuje a s pomocí vás, našich voličů se nám snad podaří náš program prosadit. Je to jen o tom, jít k volbám a dát těm, co tam sedí 28 let jasně najevo, že je tam nechceme. Upřímně, která z porevolučních politických stran, která kdy byla ve vládě udělala něco zásadního, dobrého pro nás, pro obyvatele České republiky? Odpoví si jistě každý sám.

Aproto, vzpomeňte si, co se dělo před komunálními volbami v roce 2014. Já a tehdejší kolegyně jsme řešili Kaunicům dvůr, pak někteří chudáčci, co patrně mají tak nudný život, že musí řešit ten můj a trochu mi jej znepříjemnit, byť osobními útoky na mou osobu na webu veslavkove.cz. Tam jistá osoba zplodila pochybný pamflet, který se ani v nejmenším nezakládal na pravdě, šlo o tehdejší anonymy směřující na radnici města a do schránek obytelelů Slavkova u Brna. Kdo tyto anonymy psal my už dávno víme, jen nemáme důkazy. Já tehdy podal trestní oznámení na neznámého pachatele pro urážku na cti, ale PČR stejně nic nezjistila. I ten člověk z IT ví, že každá stopa z webu vede k počítači, ze kterého se to psalo, IP adresa je jedinečný kód, to ví snad každý, kdo trochu hoví PC technice.

No co už, je to za mnou. Ale můj názor na Kaunicův dvůr setrvává, podle mě je nesmyslný a infrastruktura města není na nápor dalších stovek lidí připravena. A všichni do věci zasvěceni moc dobře ví, proč to vzniklo a že vedení SKR stavu, které projekt řeší, má vazby na některé členy zastupitelstva, projekt za velké, ale opravdu velké peníze přeci nemohl prohrát, ne (ironie). Tohle je veřejné tajemství. Ve Slavkově u Brna, stejně tak i v Parlamentu a vládě je zapotřebí nové krve, nové tváře, které nemají za sebou korupce, účast v KSČ, StB, Lidových milicích a podobných hrůzných organizacích potlačující základní lidská práva.

Přátelé, vaše účast v parlamentních volbách je více než žádaná a velmi důležitá, prosím, využijte svého občanského práva, jít k volbám a říci tak, koho tady chcete, aby Vás v Parlamentu zastupoval a hájil tam vaše zájmy, zájmy občanů České republiky.

Děkuji za vaši pozornost. Váš Roman Andrla, SPR - RSČ Slavkov u Brna, tel.: 777 572 554